Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Stwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  Strona 1 z 1
 [ Posty: 1 ] 
 Czas na Polske?? 
Drukuj Poprzedni | NastÄ™pny 
Autor Wiadomość
Kwestor

Post Czas na Polske??
Cytuj:
Parlament Europejski przytłaczającą większością głosów poparł we wtorek wejście Słowacji do strefy euro od 1 stycznia przyszłego roku. Teraz czas na Polskę - przekonywał podczas debaty prof. Dariusz Rosati.

http://gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/ ... l?skad=rss

Jesli każdy przyjmuje Euro to dlaczego nie my wszak większość ma zawsze racje :-> ale czy na pewno. Faktem jest że Euro zostanie wprowadzone w Polsce ale aby odbyło sie to w sposob zabezpieczajacy nasze interesy data jego przyjecia to mam nadzieje nie następne 5 lat. Co prawda Polskie przedsiebiorstwa pokazały że nie grożna jest dla nich konkurencja i ten negatywny aspekt przyjecia euro odpada, również wzrost cen zwiazany z przyjeciem euro nie jest grożny tak naprawde chyba wiecej jest równowagi miedzy pozytywami i negatywami jeśli chodzi o wprowadzenie euro. Więc pytanie skoro tak naprawde dużo nam ono nie daje to po co je wprowadzać, po przystapieniu do Unii Polska gospodarka kwitnie czy po wprowadzeniu Euro jeszcze bardziej przyszpieszy?? Watpie. Dlatego z Euro bym poczekał.
ps. Jak wiecie ostatnio miało miejsce referendum w Irlandii na temat przyjecia traktatu. Był to jedyny kraj gdzie odbywało sie to w tej formie w innych aby zapewnić sobie bezpieczne wprowadzenie traktatu to parlamenty decyduja o jego wprowadzeniu w zycie. Mozliwe ze z punktu patrzenia Polski odrzucenie traktatu jest niewłasciwą decyzja gdyż traktat zapewniał nam wiecej przywilejów i władzy jednak wszystko sie odbyło zgodnie z zasadami demokracji. Dlatego troche wkurzyły mnie słowa niektórych erodeputowanych o wykluczeniu Irlandi z UE i przprowadzeniu kolejnego referendum na temat traktatu z dodatkowym pytaniem o dalsza cheć uczestnictwa Irlandii w strukturach UE. Takie postepowanie to kpina i stawianie demokratycznych decyzji pod lufy karabinów. Wstapiliśmy do demokratyczmej organizacji a jak widac na przykladzie Irlandii parlament europejski ma to głeboko gdzieś . I to bardzo mi sie nie podoba i według mnie jest to kolejny czynnik który wpływa na moje postrzeganie UE i blizszego Polski z nia kontaktu (Euro)
Do przeczytania polecam jeszcze według mnie ciekawy art. http://ft.onet.pl/12,10274,kuszaca_sila ... tykul.html

2008-06-17, 16:00
WyÅ›wietl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Stwórz nowy wÄ…tek Odpowiedz w wÄ…tku  Strona 1 z 1
 [ Posty: 1 ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość